ВУМ, конференция
ВУМ, конференция / Дарик Добрич
Над 60 представители на университети от България, Канада, Украйна и Румъния се включиха тази година в научната конференция „Съвременната наука, бизнесът и образованието”, организирана от Висшето училище по мениджмънт.  Престижният научен форум се проведе в Добрич. От България участваха докторанти, доценти и професори от Софийски университет, УНСС, Нов български университет, Югозападен университет, Шуменски университет, Университет по хранителни технологии в Пловдив, Тракийски университет, Икономически университет – Варна и Университета „Проф. д-р Асен Златаров“.

Един от подадените доклади в секцията по образование е от Северна Америка – Канада. Той е на професор Макензий от Универистета Манитоба. Интересен доклади имаше от българска страна с теми, като „Маркетингови инструменти за създаване на имидж на средното училище“, „Робономиката - принципи, преимущества, предизвикателства и решения“, „Смарт дестинациите“ и др.  

ВУМ конференция
Дарик Добрич

Голям интерес предизвика докладът на доц. Андонов, преподавател във Висшето училище по мениджмънт, който бе на тема „Невромаркетингови изследвания чрез електоенцефалография“. В него бяха дадени конкретни примери в изследвания на телевизионни реклами преди да бъдат пуснати в ефир, за да се установи ефективността им.

За поредна година имаше доклади и на студенти на ВУМ с теми, свързани с използването на новите технологии в туристическата индустрия и задълбочен сравнителен анализ между българска и финландската образователна система, разработен от студентите Росита Колева и Христина Петрова, заедно с  проф. д-р Димитрина Каменова от ВУМ.

Висшето училище организира ежегодни международни научни форуми и събира бъдещи и настоящи учени от различни краища на света. Предстои ВУМ да бъде домакин и организатор за пореден път на международна докторантска академия.