/ iStock/Getty Images
Поставеното под карантина Отделение по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик, отново приема пациенти
Кризисният щаб в Пазарджик заседава извънредно заради рязкото увеличаване на случаите с COVID-19 в областната многопрофилна болница.

Пет са новите случаи на коронавирус в Пазарджик

На онлайн брифинг след заседанието директорката на РЗИ д-р Фани Петрова информира, че поради запълнения капацитет на Инфекциозно отделение в МБАЛ - Пазарджик, останалите лечебни заведения, включително частни, ще приемат пациенти с коронавирус. Двама заразени вече са настанени в МБАЛ "Хигия", а един е в МБАЛ "Уни Хоспитал"- Панагюрище.

Предоставени са необходимите количества лични предпазни средства на медицинските лица. От днес, поставеното под карантина Отделение по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик, отново приема пациенти.

Интензивното отделение на болницата в Пазарджик е под карантина

Извършена е крайна дезинфекция на всички помещения. От 4 до 7 май са обхванати 309 контактни лица и всички са под карантина. Започнало е тестването в социалните заведения. До момента са изпратени за изследване 145 проби, обхванати са четири дома за възрастни хора и дом за възрастни лица с умствена изостаналост.

Областният управител Стефан Мирев обобщи, че броят на заразените в Пазарджишко е 51, като 20 от тях са хоспитализирани. Излекуваните са 13. Под домашна карантина са общо 1548 човека.
БТА