/ Областна администрация-Кюстендил
В Областната администрация в Кюстендил бяха доставени бюлетините и книжата за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Бюлетините бяха доставени под полицейска охрана, в присъствието на представители на Районната избирателна комисия (РИК) и областния управител Александър Пандурски.

"Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци в областта е 126 479", каза Пандурски, цитиран от пресцентъра на Областната администрация.

ЦИК: Регистрирани са 4858 кандидати за народни представители (ВИДЕО)

Той уточни, че по утвърдения от Централната избирателна комисия тираж хартиените бюлетини за областта са 124 000. По информация, предоставена от секретарите на общини на територията на област Кюстендил 1914 души са подали заявления за гласуване по настоящ адрес.

На територията на област Кюстендил към настоящия момент има 287 секции, в 170 секции избирателите имат възможност да гласуват със специализирано устройство или с хартиена бюлетина. В 110 секции ще се гласува с хартиени бюлетини.

Седем са подвижните избирателни комисии - по една секция в община Бобов дол, община Бобошево, община Дупница, община Рила, община Сапарева баня и две подвижни секции в община Кюстендил. 

От Областната администрация в Кюстендил обясниха, че бюлетините ще се охраняват от МВР в определените със заповед на областния управител помещения. Всички бюлетини ще бъдат раздадени на 23 октомври на общинските администрации по предварително изготвен график.

Общо 123 са кандидатите за депутати от областта за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. Броят им намаля от началото на кампанията, след като двама кандидати подадоха заявления за отказ от участие в изборите, казаха от РИК-Кюстендил.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елица Иванова, БТА