/ iStock/Getty Images
Още през миналата седмица парното отопление е пуснато на абонати, изявили изрично желание за това
Започна поетапното пускане на парното в Перник.

Това съобщи директорът на „Топлофикация Перник” Борислав Борисов. От дружеството призовават абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите предварително, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Пускат поетапно парното в Сливен

Около 20 000 са абонатите на „Топлофикация-Перник”.
4000 от тях са сключили договори за плащане на отоплението на равни вноски, предава БНР. Очакванията са за по- безавариен сезон. През лятото са ремонтирани и подменени компрометирани участъци по мрежата, ремонт е направен и на основния топлоизточник Пети парогенератор.

„И може да се каже, че сме готови за пускане. Продължават във връзка с водния цикъл в града на места проблеми, където ни се преплитат мрежите, но се отстраняват своевременно”, каза директорът на местната Топлофикация Борислав Борисов.

Още през миналата седмица парното отопление е пуснато на абонати, изявили изрично желание за това. До няколко дни отоплението ще бъде пуснато в целия град. В сгради, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено до приключването им.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР