/ БТА
Патриотичен химн, пуснат по държавната телевизия на Северна Корея през април, неочаквано стана хит в TikTok и накара потребителите от западното поколение Z да подскачат възторжено под ритмите на синти-електро хита.

Ким Чен-ун: Сега е времето да сме по-готови за война от всякога

Песента описва лидера Ким Чен Ун като "топлосърдечен" и "приятелски настроен". Песни за Ким Чен Ун и управляващата Корейска работническа партия се излъчват редовно в Северна Корея.




Когато севернокорейският диктатор Ким Чен Ун преди две седмици се похвали с най-новата си пропагандна песен, той едва ли е очаквал, че тя ще стане хит в TikTok.

Но химнът стана вайръл онлайн, а потребители от поколението Z го обожават. Докато весело подскачат под ритмите, повечето млади хора не обръщат внимание на корейските текстове, възхваляващи човекът, който се закле да „унищожи напълно САЩ“ и да изстреля десетки балистични ракети, отбелязва BBC.

„Нека пеем за Ким Чен Ун, великият лидер! Нека се хвалим с Ким Чен Ун, нашият приятелски баща“, гласи текстът на химна.

Демонстрация на дружба: Ким Чен-ун отиде на събитие с лимузината, подарена му от Путин

"Това е просто една страхотна мелодия", казват TikTok-ърите. 

„Тейлър Суифт не очакваше да бъде издухана от нея веднага след като пусна новия си албум“, пошегува се един фен онлайн. „Чакай, това шамари“, „Тази песен има нужда от Грами“, „Толкова е антиутопична по най-закачливия начин“, гласят част от възторжените коментари под видеа в TikTok.

Но "слънчевият поп" крие нещо по-зловещо, твърдят специалисти.

Friendly Father (Приятелски настроеният баща) е най-новата поредица от пропагандни поп песни, произведени от комунистическата държава през последните 50 години. Това е весело парче с ярко темпо и много закачливо.

Музиката е един от най-мощните инструменти на режима в Пхенян. Севернокорейците се събуждат всяка сутрин с пропагандни песни, звучащи по градските площади и в селата, споделят дезертьори, успели да избягат от страната.

Ким Чен Ун готви 10-годишната си дъщеря за престолонаследник

Песенният лист и текстовете на най-новите песни се печатат във вестници и списания. Хората трябва да ги заучават, а в много случаи да овладяват и определени танцови стъпки. Междувременно в TikTok потребителите просто се наслаждават на музиката. Някои казват, че не могат да спрат да слушат песента: на път за работа, във фитнеса, докато си пишат домашните...

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
ББС