/ Булфото
Тялото на убития е разчленено и изгорено
Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан за убийството на 58-годишния мъж от село Новачене. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова.

В брифинга участват още директорът на Областната дирекция на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов и главен инспектор Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления срещу личността" в Главната дирекция „Национална полиция“.

Тялото на убития е разчленено и изгорено. Мотивът, според разследващите, е скарване между двамата заради часовник, собственост на обвиняемия, като имало и полицейска намеса за разрешаване на спора относно кражбата му, обясни прокурор Николова.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, на когото е повдигнато обвинение.

Намериха тленни останки край Ботевград, разследват версията за тежко убийство

Ръководителят на Окръжна прокуратура - София разказа още, че двамата мъже са се познавали, често са контактували и употребявали алкохол. Убийството е извършено в село Новачене, в къща с огромен двор в края на селото, ползвана от обвиняемия. В двора е намерено огнище, а в пепелта са открити и иззети над 20 костици с различна форма и размер от 1 до 10 см, за които е доказано, че са човешки. Във високата трева наблизо също са открити силно обгорени костици и брадва, като експертиза е доказала, че по нея има кръв, която принадлежи на убития. Следи от кръв са открити и вътре в къщата.

До момента по разследването са извършени четири огледа, две претърсвания и изземвания, разпитани са около 15 свидетели и са назначени около 10 експертизи. Работата по случая продължава.

Прокурор Наталия Николова каза още, че обвиняемият не се признава за виновен и не дава обяснения. Тя уточни, че ще му бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза.

В рамките на един ден е разкрито това тежко престъпление, каза старши комисар Тихомир Ценов. Той посочи, че сигналът за изчезналия мъж е подаден на 14 май сутринта от неговия син.

В хода на разследването е придобита информация за приятелството между жертвата и извършителя, както и че жертвата е била забелязана в събота в селото. Граждани са съобщили на МВР за паленето на голям огън по време на проливен дъжд, добави Ценов, което довело и до съответните полицейски действия. Убитият е водил скитнически начин на живот и са го познавали всички от с. Новачене.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Константин Костов, БТА