Черешката на тортата
Черешката на тортата / NOVA
Ивайло Колев, Мариела Нордел, Дани Петканов, Деси Павлова и Луна вдъхновяват с нови рецепти
Топ коафьори, кулинари, репортери и музикални изпълнители готвят следващата седмица в „Черешката на тортата“. Как се хранят звездите и кой е най-важният компонент за перфектна кулинарна вечер - предстои да разберете в епизодите на предаването.

Първият домакин през новата седмица е Ивайло Колев. Коафьорът на звездите е готов да впечатли гостите си както с професионални умения в студиото, така и с кулинарни способности в кухнята. За своята вечер, Ивайло залага на вдъхновение от Италия. Четиристепенното меню се състои от свежа цветна салата с прошуто, средиземноморски предястия, паста и ефирен десерт. За да предразположи участниците, коафьорът ги посреща с коктейл за добре дошли и богат асортимент от сирена. Гостите се наслаждават на италиански ястия, уютна обстановка и изненада, напомняща за красотата на българските ни корени.

Ивайло Колев
NOVA

Вторият домакин през новата седмица на „Черешката на тортата“ е Мариела Нордел. Тя е готова да зашемети участниците с многостепенно интернационално меню. Вечеря по шведски, изпълнена с холандски колбаси, шведска салата, тайландска супа, белгийски десерт, придружен с ирландска кална торта сюрпризират гостите. За да се погрижи за доброто настроение, Мариела обръща модела и започва вечерта с изненада с кубински привкус. Пъстрото интернационално меню и многобройните изненади създават положителна атмосфера и уютен завършек на вечерта.

Репортерът Дани Петканов прави своя кулинарен дебют в новия сезон на „Черешката на тортата“ и залага на страстна мексиканска вечер. Той посреща гостите си с мексикански коктейл. Пъстра салата, предястие по древна китайска рецепта и класическо мексиканско основно ястие галят вкусовите рецептори на участниците. За да придаде още повече чар на вечерта, веселият репортер смайва гостите си с пикантен десерт, ритмични изненади и сантиментални подаръци.

Дани Петканов
NOVA

Четвъртият участник, който ще омагьоса гостите с кулинарни дарби, е репортерката Деси Павлова. Деси е живяла в Америка и американският дух вдъхновява нейното меню. Калифорнийско вино, нестандартни салати с балансирани вкусове, старателно приготвени стекове от Небраска и следястие с гъши дроб ще поглезят гостите. Ръчно изработени подаръци за домакинята ще разведряват атмосферата, а черешката на вечерта са деликатен френски десерт и специален гост от САЩ.

Деси Павлова
NOVA

На финала на кулинарното дерби домакин е Луна. Поп-фолк изпълнителката залага на класата и изобилието. За своите гости е избрала разнообразно 19-степенно гурме меню. Селекция от подбрани салати, традиционни български предястия, богати маслени деликатеси, три основни ястия, поднесени със съвременна интерпретация, ще напълнят очите на участниците. Луна посреща гостите в приятната обстановка на любимото си заведение. Вечерта се превръща във вечеря на тъмно с акцент тематично светлинно шоу.

Луна
NOVA

Кой от домакините ще спечели черен колан по кулинария и симпатиите на шеф Манчев, не пропускайте да проследите следващата седмица. Гледайте епизодите от 11-и сезон на „Черешката на тортата“ – от понеделник до петък от 20.00 ч по NOVA.