Боровец - домакин на финалното състезание „Научи се да караш ски”
Боровец - домакин на финалното състезание „Научи се да караш ски” / netinfo

На 29 март в Боровец ще се проведе Финалното състезание и официално закриване на програмата „Научи се да караш ски" 2012/2013г. Програмата стартира на 20 януари в Банско. За двата месеца от началото й досега в четирите големи зимни курорта - Боровец, Банско, Витоша и Пампорово, бяха обучени общо 2840 деца на възраст от 7 до 10 години.

Хилядите деца от I до IV ти клас имаха възможността да вземат своите първи уроци по ски с опитните и грижовни инструктори от училищата по зимни спортове "Бороспорт", "Юлен", "Витоша ски" и "Пампорово". Ръководителят на ски-училище "Бороспорт" Красимир Вангелов обобщи ползата от програмата най-добре: "В края на деня очите на малчуганите грееха от щастие, доволни от направените първи снежни спускания, заредени с енергия от чистия планински въздух и здравословните упражнения, запалени да се върнат на пистите отново".

Боровец  домакин на финалното състезание Научи се да караш ски
netinfo

Във Финалното състезание в Боровец ще вземат участие 60 деца от 8 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня. Тримата най-добри състезатели в надпреварата ще получат голямата награда на Програмата „Научи се да караш ски" - Почивка в Банско в периода 8-12 април 2013 година. Същата награда ще получат и 19-те деца от цялата страна, които показаха най-добри резултати през сезона на обучението.

Специални гости на Финалното състезание ще бъдат министърът на физическото възпитание и спорта - Петър Стойчев, Христо Андреев - РИО София област, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, представители на Общинския съвет на Самоков. Наградите на финалистите ще бъдат връчени от министър Петър Стойчев, Цеко Минев - председател на БФСки, и Петър Попангелов.

Програмата "Научи се да караш ски" се провежда за пета поредна година и се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта и Българска федерация ски. Целта на програмата е да се даде възможност на децата, в това число и на деца от домове, лишени от родителска грижа, да се докоснат до магията на снежните спортове. Реализирането на идеята за интеграция и на тези деца създава оптимални условия за практикуване на спортни занимания, като в същото време спомага в значителна степен за преодоляване на изолацията, интегрирането и адаптирането на децата с риск в обществото.

Програмата се осъществява със съдействието и партньорството на регионалните инспекторати по образованието, "Бороспорт" АД, "Витоша ски" АД, "ЮЛЕН" АД, "Пампорово" АД и Milka.

За повече информация: Информационен Център Бороспорт, тел.: 0889 607 000 и 0888 113 522, е-mail: info@borovets-bg.com

Боровец  домакин на финалното състезание Научи се да караш ски
netinfo