Стресът днес е стотици пъти по-силен отколкото в миналото. Неслучайно е наричан „болестта на ХХ век”, а и XXI век не изглежда много по-различен в това отношение. От кариерата - до личния живот - всички имаме безброй причини да чувстваме напрежение и натиск.

Има ли ефективна техника за облекчаване на стреса? За щастие има, но някои са ефективни, други не. Знаете ли обаче, че звездите могат да ви помогнат с това. Не, не е шега. Вашият зодиакален знак може да ви насочи към най-добрите начини за справяне с депресията. Съществуват специфични антистресови техники, свързани с всеки зодиакален знак. Разбирането им със сигурност ще бъде полезно, когато сте напрегнати. Ето как да се освободим от стреса според зодията си:

Овен

Нуждаете се от тежка тренировка - това е начинът, по който Овните се справят със стреса. Те трябва да насочат енергията си към физически дейности. Овните винаги се опитват да направят и невъзможното, за да превъзхождат всички в това, което правят.

тренировка
ThinkStock/Getty Images

Телец

Телецът винаги изпада под огромен стрес, когато срещне неприятна ситуация, защото се нуждае от спокойствие и щастие. Здравословно хранене е един от начините да се справи с напрежението. Лекият масаж също може да го накара отново да е спокоен.

Стресът на работното място или как да се справим с „бърнаут“ синдрома

Близнаци

Близнаците често са претоварени. Имат строг график, който може да източи енергията им. Прекаленото напрежение ги прави нервни и невнимателни. Спокойствието идва с точната информация и приятелските разговори.

Рак

Раците са емоционални и се грижат за хората около себе си. Дори притеснението за хората около тях може да им докара стрес.  Но отделянето на известно време за самите тях ще им помогне да разсъждават върху живота. Именно това ще им помогне да се справят със стреса.

стрес
ThinkStock/Getty Images

Лъв

Непрекъснатите опити да са под светлината на прожекторите докарват стрес на Лъвовете. Творчеството е това, което ги спасява от напрежението. Боядисването или готвенето, танците или партитата могат да ги направят спокойни.

Как се справят със стреса различните зодии? (ВИДЕО)

Дева

Виждали ли сте някога ваш приятел Дева, зает с домакинска работа, когато има трудности? Не можете да ги обвинявате, защото това е начинът, по който те се стремят да се справят с напрежението. Домашната работа или градинарството имат успокояващ ефект върху тях.

работа
ThinkStock/Getty Images

Везни

Везните се справят със стреса посредством своите приятели. За целта имат нужда от специален довереник, с когото да обсъдят какво се случва в живота им. Бъдете именно такъв, ако искате да спасите везните от стреса.

приятели
ThinkStock/Getty Images

Скорпион

Скорпионите намират вътрешен мир чрез секса. Това е перфектният начин за тях да се разтоварят и да се освободят от стреса. Ако нямат възможност за това, разчитат на фантазиите и дивото си въображение.

Страхът, гневът и вината разболяват както душата, така и тялото

Стрелец

Стрелците са спонтанни. Когато са стресирани те взимат багажа и отиват на екскурзия, за да опознаят света. Целта е да намерят смисъл в живота си, а средството е смяната на средата, която ги потиска.

Козирог

Козирозите са работохолици. Те зависят от планирането. Работното натоварване често ги държи под толкова голям натиск, че искат да направят
план за изпълнение. Това планиране ще подкрепи техния трудолюбив характер, като им гарантира, че работата се извършва без закъснение.

Водолей

Водолеите са мечтатели. Те се справят трудно с напрежението. За да се избавят от стреса, трябва да се освободят от дразнещите фактори около тях – технологии, неприятни хора, и да останат сами с мислите си. Това ще ги освежи и ще им помогне да дадат нова оптимистична гледна точка на трудностите.

Риби

Спасението от стреса при свръхемоционалните риби е медитацията. Това ги държи далеч от всички луди и безполезни разговори, които се случват около тях. Така забравят за напрежението и успокояват емоциите си.

медитация
ThinkStock/Getty Images

И още:

Стресът вреди на секса, прави ни и по-грозни

Как да преодолеем стреса

Три естествени лека срещу стреса и стареенето

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Най-нежните зодии, които никога не показват, че страдат (ВИДЕО)

Как психолозите борят стреса?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук