Повечето хора, които искат да отслабват знаят, че трябва да консумират по-малко калории и да спортуват редовно. Успешното отслабване обаче е много повече от това. Освен нещата, които трябва да направите има и такива, които е важно да не правите, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7.

Да се извлече правилната информация от етикетите

Много опаковъчни храни в наши дни съдържат информация на предната част на опаковката с всички здравословни съставки. Но ако проверите етикета с хранителните стойности, ще се убедите, че сред съставките също се крие много захар, често маскирана като фруктоза, глюкоза, декстроза, малтоза и захароза.

Вместо да проверявате етикета на гърба на опаковката вземете под внимание размера на порцията. По този начин ще се уверите, че ядете само това, което всъщност ви е необходимо.

Проверка на теглото твърде често

Докато се качвате на кантара всеки ден няма пряко да помогнете на излишните килограми, а по скоро то ще се чувствате разочаровани. Важно е да запомните, че здравословното отслабване е бавен процес. Когато не виждате резултатите, които очаквате да видите на кантара, може да се обезсърчите и да се откажете от целта си.

По-добре използвайте метър, с който да се мерите около кръста и бедрата, за да проследявате напредъка си веднъж седмично. Ако наистина имате нужда да се претеглите, за да се чувствате мотивирани, правете го не повече от веднъж седмично или дори веднъж на 2 седмици.

Тайните диети на едни от най-красивите и известни жени в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Фокусиране върху кардио упражнения и игнориране на силовите тренировки

По-добре да тренирате, отколкото изобщо да не го правите. Но ако спазвате стриктно диета и практикувате кардио упражнения, а резултатите в теглото не са толкова добри колкото смятате, че трябва да бъдат, причината може да е липсата на силови тренировки. Те ви помагат да изградите мускули, но също така повишават метаболизма ви.

Най-добре опитайте да комбинирате кардио тренировки и силови упражнения за най-добри резултати.

фитнес
iStock/Getty Images

Пренебрегване на захарта и калориите в напитките

Содата, плодовите сокове, бирата и виното са пълни с въглехидрати и калории, които след консумация ви оставят гладни, защото центровете в мозъка, свързани с засищането ви не реагират на течните калории по същия начин, както на калориите от храната.

Пийте вода! Ако искате да разнообразите обикновената вода, опитайте да добавите лимонови кори, любимите си плодове или листа от мента, за да ѝ придадете вкус. Неподсладеният зелен чай също е добър вариант за напитка.

вода
iStock/Getty Images

Пропускане на хранене

Може би най-честата грешка, която хората правят, когато се опитват да отслабнат, е да пропуснат закуска или вечеря. В началото може да изглежда логично - мислите, че ако намалите приема на калории по този начин, ще отслабнете по-бързо. Пропускането на хранене обаче не само забавя метаболизма ви, но също така ви прави много по-склонни да преяждате по-късно през деня.

По-добре се уверете, че ядете здравословна, богата на хранителни вещества закуска, която ще ви даде енергия и ще ви помогне да не да ядете твърде много по-късно. Перфектната закуска съчетава добри въглехидрати с фибри и протеини - овесените ядки, яйцата и киселото мляко в комбинация с плодове са всички добри опции за здравословна закуска.

И още:

Заблуди за храненето, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

Пет реакции на тялото ни, ако спрем хляба (ВИДЕО)

Най-добрите храни за отслабване (ВИДЕО)

Звездни трансформации: Звездите, които отслабнаха драстично (ВИДЕО/СНИМКИ)