Различните храни преминават през различни метаболитни пътища в тялото ви. Вижте кои са най-благоприятните за отслабване храни в канала "Баба знае" във vbox7:

Яйца

Въпреки че приемът на яйца повишава нивата на „лошия“ LDL-холестерол при някои хора, те са една от най-добрите храни, ако имате желание да отслабнете. Те са богати на протеини и мазнини и са много засищащи.

Те помагат да получите всички хранителни вещества, от които се нуждаете. Особено, ако спазвате диета с ограничено съдържание на калории. Интересното е, че почти всички хранителни вещества се намират в жълтъците.

Зеленолистни зеленчуци

Листните зеленчуци включват кейл, спанак, зелено зеле.

Те са невероятно хранителни и с високо съдържание на много витамини, антиоксиданти и минерали. Включително калций, за който е доказано, че подпомага изгарянето на мазнини. Яденето на листни зеленчуци е чудесен начин да увеличите обема на храненията си, без да увеличавате калориите.

спанак
iStock/Getty Images

Сьомга

Сьомгата е невероятно здравословна и много хранителна, като ви поддържа сити в продължение на часове с относително малко калории.
Сьомгата е заредена с висококачествени протеини, здравословни мазнини и различни важни хранителни вещества.

Рибата - и морските дарове като цяло – са храни богати на йод. Това хранително вещество е необходимо за правилната функция на щитовидната жлеза, което е важно, за да помагате на метаболизма си да работи оптимално.

Фасул и бобови растения

Някои бобови растения могат да бъдат полезни за отслабване. В този списък е леща, черен боб, боб.
Тези храни са с високо съдържание на протеини и фибри. Хранителни вещества, за които е доказано, че водят до ситост.

Основният проблем е, че много хора изпитват стомашен дискомфорт при консумацията на  бобовите растения. Поради тази причина е важно да бъдат приготвени правилно.

боб
iStock/Getty Images

Извара

Млечните продукти са с високо съдържание на протеини. Консумирането на извара е чудесен начин да увеличите приема на протеини. Освен това тя е засищат храна и помага да се чувствате сити с относително нисък брой калории.

Млечните продукти също са с високо съдържание на калций, който може да подпомогне изгарянето на мазнини.

Извара
iStock/Getty Images