/ БГНЕС
В периода, когато бях вицепремиер, Петър Христов имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления. Това потвърди днес Цветан Цветанов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.
 
След убийството на Петър Христов: Световни агенции с унищожителни коментари за България

Вчера сутринта бизнесменът беше прострелян пред офиса си в столичния квартал "Манастирски ливади", а малко по-късно почина в болницата. "Ако мотивът за това престъпление (убийството на Христов - бел. ред.) е ответна реакция на групата на "Наглите", това не е добър сигнал", посочи още Цветанов.
 
Ясно ли е вече с какво оръжие е убит Петър Христов?

Той добави, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато самия той влиза в политиката. Цветанов категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ. Христов никога не е имал политически цели и амбиции", призна още Цветан Цветанов.
 
Продължава разследването на убийството на бизнесмена Петър Христов

Той на няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е споделял притеснение относно ответна реакция на групата на "Наглите".
 
БГНЕС