Инцидент в небето - двама души паднаха край Ботевград при скокове с парашут, единият е загинал, другият е пострадал сериозно, съобщи NOVA.

ботевград инцидент парашути скокове
БТА

По последна информация те са скочили от балон с топъл въздух и вероятно поради проблем с екипировката, са паднали. С тях е имало още двама души - човек, който е скочил с парапланер и не е пострадал, както и още един, който е останал на балона. 

Сигналът за инцидента е получен малко след 09:00 ч. тази сутрин. Парашутистите са паднали в нива между селата Литаково и Новачене.

На място веднага са изпратени линейкипожарна и полиция. Екипите са констатирали смъртта на единия, а пострадалият е транспортиран към УМБАЛ “Св. Анна” със съмнение за счупен таз.

От МВР добавиха, че се уточняват подробности как е станал инцидентът и добавиха, че метеорологичната обстановка не е била подходяща за скачане с парашут, тъй като е нямало добра видимост заради гъста мъгла. 

Образувано е досъдебно производство.

Dariknews.bg припомня, че в края на август двама парашутисти пострадаха след скок от самолет при ихтиманското село Черньово. След скока двамата се удариха в предното панорамно стъкло на паркиран автомобил. Пострадалите бяха настанени за лечение в болница - без опасност за живота. По случая започна и разследване. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА, NOVA, БНР