Репортерите Владислава Тричкова и Габриела Андреева с призове "Скритото добро"
Миролюба Бенатова получи награда от Фондация „Димитър Цонев” в категория „ТВ Репортер” по време на церемония за раздаване на първите отличия на името на журналиста. Призът е за репортажа „Идиоти” - разказ за земеделците, отказали да сътрудничат на Държавна сигурност.

"Историята за забранените хора, отказали сделка с Държавна сигурност, спечели наградата на Фондация "Димитър Цонев". Тези силни мъже от разработка "Идиоти", преживели затвор, репресия и забрана за нормален живот, са моят университет. Достойни хора. Срещата ми с истинското лице на страданието, в което най-много личи чистата съвест, ми даде кураж. Исках да не останат анонимно заличени от продуктите на подмяната. А техните разкази за методите за разправа и тормоз, за екзекуциите, поръчани от Москва и подменената демокрация, днес са като приказка за настоящето. Този документален филм е репортаж за днешните "килии", съсипани съдби и затворени усти. Те ни показаха, че някога е бил възможен и достоен живот. Дано успеем да научим уроците им. Благодаря за наградата заради "идиотите" и тяхната лудост да останат нормални човеци", сподели Миролюба Бенатова за отличието.

Първите награди „Димитър Цонев“ в подкрепа на качествената българска журналистика бяха връчени в три категории – за телевизионен водещ, за репортер и за студенти. Деветима младежи от УНСС спечелиха награда от 1500 лева и едногодишни стипендии. Още две престижни отличия получиха репортерите на NOVA - награди „Скритото добро” взеха Владислава Тричкова и Габриела Андреева. Владислава Тричкова спечели с репортажа за децата от „Люлин”, държани в плен от родителите им. Габриела Андреева взе приза за репортажа си „Скритите таланти на България”, който разказва как младежи от социални домове получават безплатни уроци.

Специалните призове на Столична община „Скритото добро“ се провеждат за четвърти път и имат за цел да обединят медии, бизнес, неправителствения сектор, творческата гилдия и спортните организации в една обща кауза - подкрепа на хората в нужда.