Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов
51275

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско
  • Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов
  • Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско

Възрастно семейство беше пребито и ограбено в село Тюркмен, община Брезово. Двама непознати с шалове на главите влезли през незаключена входна врата в къщата на 82-годишните Георги и Станка Шумкови и поискали парите им.

Нападателите влезли в дома на Станка и Георги, които живеят в центъра на селото покрай напоителния канал. Маскираните прескочили оградата и нахлули в стаята на първия етаж, където възрастните хора гледали телевизия.

Единият от маскираните бил с нож и с него нанесъл повърхностни рани по главата на мъжа и срязал дланта на едната му ръка. Другият нападател с ритници съборил на земята съпругата на пенсионера.

Старецът ги молел да си тръгнат, а cъпругата му Станка, запазила самообладание и не казала на крадците къда са парите от пенсията. Мъжът обаче дал намиращите се в къщата 5,20 лева на нападателите, които след това си тръгнали.



Това е трети случай на нападение в село Тюркмен, където живеят 400 души. Преди година възрастна жена на 86 години е била нападната и вързана с въже, а след това ограбена. При друг инцидент семейство с малки деца са били отвлечени от магистралата и вързани в покрайнините на селото с цел кражба.

В Пловдивско само за седмица с цел кражба бяха нападнати и убити трима пенсионери.

Пазарджишкият окръжен съд гледа днес мярката на убиеца на 86-годишен пенсионер от Велинград. В Ново село бе убит 88-годишният Димитър Папазов. Убийците му Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов са в ареста. Пловдивският окръжен съд остави в ареста и Димитър Черчелов, който уби 71-годишния Банко Банков от Ягодово.

Зачестилите нападения в малките села на възрастни хора е бил един от акцентите на провелото се двудневно съвещание на МВР във Велико Търново, съобщи за Дарик шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Взето е решение да бъде засилено полицейското присъствие в малките населени места. Изумени сме от тази жестокост, с която се извършват тези нападения и грабежи над хора, които не могат да се съпротивляват или да окажат физическа намеса, коментира старши комисар Чонов.