Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско
Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско / снимка: DarikNews.bg, архив
Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов
51275
Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов
Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско
  • Шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов
  • Пребиха пенсионери за 5 лева в Пловдивско

Възрастно семейство беше пребито и ограбено в село Тюркмен, община Брезово. Двама непознати с шалове на главите влезли през незаключена входна врата в къщата на 82-годишните Георги и Станка Шумкови и поискали парите им.

Нападателите влезли в дома на Станка и Георги, които живеят в центъра на селото покрай напоителния канал. Маскираните прескочили оградата и нахлули в стаята на първия етаж, където възрастните хора гледали телевизия.

Единият от маскираните бил с нож и с него нанесъл повърхностни рани по главата на мъжа и срязал дланта на едната му ръка. Другият нападател с ритници съборил на земята съпругата на пенсионера.

Старецът ги молел да си тръгнат, а cъпругата му Станка, запазила самообладание и не казала на крадците къда са парите от пенсията. Мъжът обаче дал намиращите се в къщата 5,20 лева на нападателите, които след това си тръгнали.

Това е трети случай на нападение в село Тюркмен, където живеят 400 души. Преди година възрастна жена на 86 години е била нападната и вързана с въже, а след това ограбена. При друг инцидент семейство с малки деца са били отвлечени от магистралата и вързани в покрайнините на селото с цел кражба.

В Пловдивско само за седмица с цел кражба бяха нападнати и убити трима пенсионери.

Пазарджишкият окръжен съд гледа днес мярката на убиеца на 86-годишен пенсионер от Велинград. В Ново село бе убит 88-годишният Димитър Папазов. Убийците му Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов са в ареста. Пловдивският окръжен съд остави в ареста и Димитър Черчелов, който уби 71-годишния Банко Банков от Ягодово.

Зачестилите нападения в малките села на възрастни хора е бил един от акцентите на провелото се двудневно съвещание на МВР във Велико Търново, съобщи за Дарик шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Взето е решение да бъде засилено полицейското присъствие в малките населени места. Изумени сме от тази жестокост, с която се извършват тези нападения и грабежи над хора, които не могат да се съпротивляват или да окажат физическа намеса, коментира старши комисар Чонов.