До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра. След това строителите обещаха движението да бъде пуснато движението в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата.

БГНЕС

Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности там, съобщиха от правителствената пресслужба.

Въвеждат временна организация за спиране на движението в участъка Мездра – Лютидол

Премиерът Главчев призова хората да проявят търпение, за да бъде завършен ремонта в отсечката. „Ще стане много по-добре от преди. „Петрохан“ ще бъде ремонтиран, ако има поражения по настилката. Сложена е и специална настилка срещу приплъзване на тировете.

БГНЕС

От петък до неделя няма да се движат ТИР-ове, в периодите, когато хората пътуват за работа през делничните дни също няма да се движат тежкотоварни камиони“, посочи още министър-председателят.

Министър Виолета Коритарова подчерта, че затварянето на пътя е наложително, за да се довършат съоръженията по него. „Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим.

БГНЕС

Направихме обстойни анализи, няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници", допълни министър Коритарова.
Ако има забавяне по изпълнението на ремонта, ще бъдат наложени санкции на изпълнителя.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС