Със заповед на кмета на община Костинброд Трайко Младенов се утвърждава режимно водоснабдяване в село Градец, считано от 28 юни. Това съобщиха във фейсбук профила на общинската администрация. 

Спиране на водоподаването за цялото село Градец ще има всеки ден от 08:00 часа до 17:00 часа, до второ нареждане, се посочва още в заповедта.

На фона на жегите: Села в Плевенско преминават на воден режим

От Общината съобщават, че се забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи и миене на моторни превозни средства за с. Градец, община Костинброд. Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на Управителя на „ВиК“ ЕООД - Костинброд, обясниха още от общинската администрация. 

Преди два дни кметът на община Самоков Ангел Джоргов издаде заповед във връзка с разхищаването на питейна вода. Заповедта гласи, че се забранява ползването на питейна вода за напояване и поливане на зелени площи, земеделски земи, миене на улици, моторни превозни средства и тераси във всички населени места от община Самоков.

Заповедта важи от 1 юли до 30 октомври. В края на миналата седмица в селата Злокучене и Горни Окол имаше сериозни проблеми с водоснабдяването. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николета Василева, БТА