Продължава всекидневния мониторинг на състоянието на морските води в района
По повод 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море екипи на МОСВ, по инициатива на Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) се включват в почистване в района на Защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал корабът „Vera Su“, и на брега, където е достъпен, съобщиха от МОСВ.

МОСВ

Акцията се провежда, като в почистването участват заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, представители на МОСВ, БДЧР, Регионална лаборатория (РЛ) - Варна, РИОСВ-Варна, жители и гости на Община Каварна, пожелали доброволно да се включат.

Около 2 млн. лв. са разходите по спасителната операция за „Vera Su”

За всички над 50 участници са осигурени чували и ръкавици и допуск до защитената местност, при спазване на противоепидемичните мерки. Осигурено е и извозването на събрания отпадък.

МОСВ

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании за почистване на морския бряг на Черно море, но изборът на мястото тази година е предвид големия обществен и медиен интерес към района на Камен бряг до приключване на операцията по обезопасяване на кораба.

Отличиха шестима от участниците в спасителната операция на „Vera Su”

Екипите на МОСВ продължават всекидневния мониторинг на състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.