Кандидатките за Царица роза се срещнаха с писателя Веселин Стоянов
Кандидатките за Царица роза се срещнаха с писателя Веселин Стоянов / Пресцентър - Царица роза

Среща с писателя от Казанлък Веселин Стоянов беляза седмицата преди деня на славянската писменост и култура на десетте претедентки за короната на Царица Роза 2012.

Порок ли е характерната за младите импулсивност? Как се култивира емоционалното поведение? Как да се помирим с митовете на времето? Кои са отличителните черти на заблудата и къде да търсим истината за човешките отношения? Това бяха само част от въпросите, обсъждани по време на срещата, превърнала се в задушевен и откровен разговор за важните неща в живота на човек.

Разговорът между десетте абитуриентки, устремили се към короната, бе част от едномесечната им програма по пътя към 1 юни, когато най-представителната от тях ще стане следващата царица.

Тази година община Казанлък организира едномесечна програма за финалистките на конкурса, наситена с различни и интересни занимания за хубавиците преди кулминацията- конкурсът-спектакъл за избора на най-достойната да стане част от бранда на Града на розите.

"Ние често мислим, че младите хора са повърхностни, а пък то не е така. Те живеят в същия свят, в който живеем и ние, само дето в техния сектор смехът и радостта от живота са повече. И това е естествено, щеше да бъде жалко ако не е така. Децата ни са по-умни, по-отворени от нас на техните години и аз се радвам на това, защото заслугата за това е наша. Значи сме успели да създадем условия за развитие на умни, красиви и чуствителни натури. Мисля, че трябва да им обръщаме повече внимание, защото, като цяло, времето в което живеем е доста мизерно като обществени отношения. Тук трябва да ги пазим, защото една английска поговорка гласи: "Детето е бащата на човека!" Искрено желая на всички тях успех и добър старт в живота. И нека си останат приятелки и след конкурса, защото приятелството е най-ценният капитал в самотата на ежедневието. Успех на всички!", сподели Веселин Стоянов след срещата с казанлъшките хубавици.

Писателят е доктор хонорис кауза на Пловдивския университет.

Всяко момиче получи томче с автограф от автора от книгата му с есеистични миниатюри „Забравената уговорка с Бога", а една от кандидатките се сдоби с книгата му „Моделът и неговия художник", заради възхищението на девойката от творчеството на художника Иван Милев.