Видеопоредицата Urban life показва най-добри места в София с традиционна и изключително вкусна японска кухня
За повечето българи сушито е най-характерната японска храна. Но японската кухня не е само това. Тя  въплъщава в себе си изключително вкусна и здравословна комбинация от ястия, които в последните години се превърнаха във все по-любими и у нас.

В новото видео на видеопоредицата Urban life водещият Алекс Петренко ни представя неговия Топ 3 на най-добри места в София, където можете да похапнете традиционна и изключително вкусна японска кухня.

суши
ThinkStock/Getty Images

Японската кухня е особено интересна и привлича много почитатели във всички точки на планетата. Естествена и хармонична, тя се смята за най- здравословна на света, тъй като е нискокалорична, богата на белтъчини и желязо, без холестерол и различни видове вредни мазнини.

Седем любопитни факта за сушито

В японската кухня е много важно правилото за сезоните, което представлява подбор на хранителните съставки така, че те да представят актуалния сезон на годината. В сравнение с други кухни почти е лишена от подправки, основана е на ориз, соеви продукти (мисо, тофу), риби, морски дарове, водорасли и зеленчуци.

суши
ThinkStock/Getty Images

Без съмнение обаче, като вкус, най-познато за повечето българи е сушито. Неговата история датира от преди около 1300 години. Задължително за това ястие, състоящо се от парче риба, поставено върху топче ориз, е да бъде поднесено с малко японски хрян - wasabi.

Фугу - най-скъпият и смъртоносен деликатес в света (ВИДЕО)

И не на последно място – ARIGATO за вкусната храна, Япония!

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:


Как да си направим домашно суши?

Топ 3 места за вкусен и засищащ уикенд брънч в София (ВИДЕО)

До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как (ВИДЕО) 


Страхотен уикенд за (почти) без пари. Ето къде (ВИДЕО)

Десет от най-смъртоносните деликатеси в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Японското суши е опасно за здравето ни