Председателят на Агенцията за закрила на детето с приемна в Русе
Председателят на Агенцията за закрила на детето с приемна в Русе / снимка:ДАЗД

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще бъде на работно посещение в община Русе днес и утре. Основната цел на посещението е организираната от Агенцията приемна за граждани, която ще се проведе на 20 септември от 9.00 ч. до 11.00 ч. в офиса на отдел „Контрол по правата на детето” стая 502, ет. 5, сградата на община Русе, площад „Свобода” №6.

Хода на процеса на деинституционализация в област Русе ще обсъдиа Жечева на работна среща с представители на институции, работещи в сферата на закрилата на детето и ангажирани с процеса на промяна на грижата. Тя ще посети институции, предоставящи социални услуги за деца.

Председателят на ДАЗД ще се срещне с областния управител на Русе  Венцислав Калчев и с кмета на общината Пламен Стоилов, с които ще обсъди състоянието на системата за закрила на детето и социалните услуги в областта и общината, възможностите за предприемане на съвместни инициативи, подобряване на координацията между институциите, както и мерки за усъвършенстване на услугите за закрила на детето.

Изнесената приемна в Русе е първата от поредицата, които ДАЗД ще организира в шестте региона за планиране. Целта е да бъде предоставена възможност на гражданите за директен контакт с председателя на ДАЗД в стремеж за усъвършенстване на процеса на комуникация между държавната агенция и обществеността в интерес на децата на България.