Митинг с надслов „26 септември - ден на единство и солидарност между българите”
Митинг с надслов „26 септември - ден на единство и солидарност между българите” / Дарик Русе, архив

Митинг с надслов „26 септември - ден на единство и солидарност между българите” ще се проведе днес в Русе. Той ще тръгне в 18.00 ч. от Паметника на Свободата и ще премине в шествие до църквата "Св. Троица", съобщи един от организаторите Добромир Иванов.

Ето какво се казва в прессъобщение до медиите: „Идеята се основава на факта, че на тази дата през 2011 г. българите от цялата страна за пръв път от десетилетия възстанаха толкова масово и единно, солидарни със сънародниците си от с. Катуница и то за кауза, която стои над първичните битови нужди и която успя да обедини дори непримиримо враждуващи помежду си формации! Ще се обърне внимание на проблема с циганската престъпност и потърпевшите от нея, ще се потърсят решения.

След  провеждане на митинга, той ще премине в шествие до църквата „Света Троица”, където ще се почетат покойните Ангел и Павел от село Катуница и всички жертви на престъпността.

* ВАЖНО!!! Инициирам митинг-шествието, от позицията на независим гражданин и самото то не е организирано нито от някоя политическа партия или каквато и да било друга организация или формация, нито от техни симпатизанти, привърженици, сподвижници, приятели, съмишленици и прочее и не цели реклама на съответните - за избягване на недоразумения и неточности!"