С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУХристо Ботев
С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУХристо Ботев / dariknews.archive

На среща с журналисти в зала "Европа" на НУ"Христо Ботев" в Плевен, директорът Цветелин Горанов сподели, че на 15 септември 2015 г. училището ще приеме 117 първокласници, а общо в училището ще учат 480 деца.

Откриването на учебната година ще се състои под съпровода на Общинския духов оркестър, а участие в празника ще вземат и членове на плевенския клон на Национално дружество „Традиция", които ще бъдат облечени като четници.

Цветелин Горанов разказа и за изненадите, които очакват учениците и техните родители. През летните месеци в двора на училището са засадени нови дървета, изградени са алпинеуми с каменни реки и оранжерия с дъждовална система.

С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУ"Христо Ботев"
netinfo

В оранжерията децата ще могат сами да засяват зеленчуци и да наблюдават тяхното развитие. Направен е нов вход с рампа за достъп на хора в инвалидни колички, допълнителни стълби и нова ограда.

С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУ"Христо Ботев"
netinfo

В навечерието на новата учебна година са освежени класните стаи, бюфета и столовата. Във всяка класна стая има компютър и мултимедия. Тази учебна година учениците ще бъдат посрещнати и от „зелена класна стая" на открито, в която ще се провеждат часове с екологична насоченост.

НУ „Христо Ботев" е единственото училище, включено ОП„Региони в растеж.

С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУ"Христо Ботев"
netinfo

Една от новите придобивки, с които се гордее училището е последно поколение интерактивна дъска, марка „Hitachi". Тя работи едновременно като монитор и устройство за въвеждане на данни. Амбицията на директора Горанов е такива дъски да има във всяка една класна стая.

От седмица в двора на НУ „Христо Ботев" - Плевен привличат вниманието три „облечени" дървета. Те са „облечени" в естествени тъкани - памук и лен и са изрисувани в определени теми - „Космос", „Цветна градина" и „Щастливо детство".

С нови придобивки и близо 500 ученици започва учебната година в НУ"Христо Ботев"
netinfo

Идеята е на учителката Анелия Савчева, която видяла в лондонски парк „облечени" по подобен начин дървета. Украсените дървета, оформянето на алпинеуми с каменни реки, създадената оранжерия, са начин децата да бъдат възпитани да мислят за опазването на околната среда.

От пет години в НУ „Христо Ботев" има изграден образователен форум „Училище за родители". През учебната година се организират съвместни срещи на родители, учители и ученици с лекари, психолози, психиатри по актуални теми от училищния живот.
От две години активно работи и проектът „Спорт и изкуство срещу агресията", чрез който се организират срещи на учениците с изявени български спортисти.

И през новата учебна година ще продължи работата на клуб „Млади възрожденци", с ръководител Светлана Михайлова. Предвидени са участия на местни празненства и шествия, посещения на различни исторически и културни обекти в града ни и украсяване с венци и цветя паметниците на героите.