Радмила Рангелова
Радмила Рангелова / Влади Владимиров
Комплексът за социални услуги – Кюстендил подпомага 1 246 потребители. Той е създаден с Решение на Общински съвет – Кюстендил от 26.03.2015 г., като комплексът не е юридическо лице, а осъществява дейността си от името и за сметка на Община Кюстендил. В него работят 81 души.
“Стараем се да полагаме максимални усилия, за да сме в подкрепа на най- нуждаещите се наши съграждани”, каза за Дарик заместник- кметът Радмила Рангелова.

Потребителите, разпределени по социални услуги са, както следва:
1. „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“ – 14 лица;
2. „Домашен социален патронаж ”:
2.1.„Доставяне на храна по домовете” – 400 лица;
2.2. „Санитарно обслужване” – 50 лица;
3. Общинска социална трапезария – 50 лица,
4. Център за интегрирани услуги:
4.1. Група по взаимопомощ на лица с психични страдания – 12 потребители;
4.2. Личен асистент – 300 потребители;
4.3. Почасови услуги за социално включване - 20 потребители;
5. Приготвяне и доставяне на храна до Социални услуги на територията на Община Кюстендил – 100 лица;
6. Предоставяне на „Топъл обяд” , в изпълнение на проект финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд -2016-2019” - 300 лица.

Комплекс за социални услуги – Кюстендил използва материална база, която е общинска собственост, а дейността ме се реализира чрез финансиране от: Бюджета на общината, Републиканския бюджет, Дарения и хуманитарни помощи и Проекти, свързани с дейността, коментира за Дарик заместник- кметът Радмила Рангелова.
 
Дарик- Кюстендил