/ БГНЕС
Гърция дава убежище на деца от ивицата Газа, съобщи министърът на външните работи Георгиос Герапетридис. Лекарите в държавните болници са съгласни да лекуват безплатно ранени палестинци, предава БНР.

Гърция преговаря с Палестинската автономия за приемане на деца от Ивицата Газа, като им предоставя убежище до прекратяване на военните действия там. Това съобщи пред медиите министърът на външните работи Герапетридис. Той призова всички европейски страни да поемат на доброволен принцип палестински деца, застрашени от войната.

Гръцкият първи дипломат съобщи и за съвместна инициатива с министерството на здравеопазването за лечение на пострадали от военните действия.

Съюзът на лекарите от държавните болници в Гърция изпрати писмо до здравния министър, че медиците са съгласни доброволно и без заплащане да лекуват пострадали.

За прекратяване на войната в Близкия Изток призова и архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним. Гръцката църква участва активно в хуманитарната помощ, която изпращана Атина.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
БНР