За повечето хора късметът е нещо внезапно и неочаквано, което не се поддава на обяснение.

Има хора, които са родени с късмет. Или просто останалите си мислят така. Но те успяват да запазят положителна и оптимистична нагласа, без значение от обстоятелствата. Ето 5 странни съвпадения, които звучат като сценарий на филм:

1. Каръкът късметлия

Франо Селак е вероятно най-известният карък, но с голям късмет. Всичко започнало през 1962, когато той оцелял, след като влак дерайлирал и загинали 17 пътници, а той оцелял. Това било късмет. Но година по-късно, докато пътувал със самолет, вратите се отворили, а Сeлaк бил засмукан от декомпресията извън самолета. Загинали 19 пасажери, но Франо паднал върху сено и останал невредим. Следват още поне четири подобни инцидента, а по ирония на „късмета си“ през 2003 спечелил 1 милион долара от хърватската лотария.

2. Куршумът за Хенри

През 80-те години на XIX век Хенри Зигланд напуснал любимата си, която не успяла да понесе раздялата и се самоубила. Сестрата на момичето решила да отмъсти и простреляла Зигланд, след което сложила край на живота си. По ирония на съдбата, куршумът за Хенри направил драскотина на лицето му и се забил в дървото зад него.

След няколко години Хенри решил да отсече дървото. За улеснение обаче решил да използва необичаен метод за сечене, а именно няколко пръчки динамит. В резултат на взривната вълна куршумът отхвръкнал и поразил смъртоносно Хенри Зигланд. Явно му е било писано да умре от куршум.

3. Електроупорният човек

Казват, че шансът да ви удари мълния е 1 на 80 000. Е, явно Рой Съливан е огромно изключение, тъй като той е бил поразен от мълнии цели седем пъти. Макар и да не губи живота си, мълниите успяват да подпалят косата и веждите му, изкълчват глезените му и получава различни изгаряния. А заради тази „дарба“ Съливан влиза в рекордите на Гинес.

Как да привлечем късмета на своя страна? (ВИДЕО)

4. Таксито-убиец

През 70-те години на миналия век, докато 17-годишният Ерскин Лорънс си карал скутера го блъснало такси. Този трагичен инцидент едва ли щеше да се различава от хиляди други, ако братът на Ерскин не бил блъснат от същото такси година преди това. Двата инцидента станали на една и съща улица, като и двата пъти таксито карал същият шофьор и превозвал един и същи пътник. Двамата братя загивнали на една и съща възраст.

късмет
Thinkstockphotos

5. Бебето от прозореца

Какъв е шанса да ти падне бебе от небето? Съдейки по историята на Джоузеф Фиглок, това е напълно възможно. Американецът се разхождал по улиците на Детройт, когато върху него от небесата връхлетяло бебе.То паднало от доста висок прозорец, а за щастие той е бил на точното място. Но съвпаденията не свършват дотук. Година по-късно бебето отново пада през прозореца, а Джоузеф отново съвсем случайно успява да го спаси.

късмет
Thinkstockphotos

Вижте още за късмета и късметлиите:

Най-големият късметлия на света - оцелял след удар от мълния, грабнал джакпот

Ключът за вратата, през която влиза късметът, е винаги у теб

12-те зодии и в какво ще им върви най-много през 2018 година (ВИДЕО)

Безплатните неща, които ни правят най-щастливи

Какво е късметът да върви с теб?

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук