/ iStock/Getty Images
За да се отървете от мазнините по корема, трябва да ядете яйца и люти чушки, уверява диетоложката Мелиса Митри. Тя посочи пет ефективни храни за отслабване в американското онлайн издание „Eat This, Not That!”

Яйцата са един от най-качествените източници на протеин“, обясни Митри и добави, че включването им в диетата помага за намаляване на порциите и засищане с по-малко храна.

Как да засилим метаболизма си преди лятото

Митри също така посъветва да се обърне внимание на лютите чушки, защото те съдържат капсаицин, който има свойства да изгаря мазнини.

Авокадото е следващото в списъка на диетолога. Специалистката се позовава на проучване, според което редовната консумация на авокадо помага за намаляване на количеството висцерални мазнини при жените.

Освен това диетоложката препоръча на желаещите да отслабнат зеле и кейл (вид зеле). „Те са невероятно питателни, с ниско съдържание на калории и много засищащи, което улеснява спазването на нискокалоричен диета за отслабване“, обясни Митри.

Истина или мит: Разболява ли ни глутенът

Последните в списъка на Мелиса Митри са горски плодове, по-специално ягоди, къпини и боровинки. Според нея те ускоряват изгарянето на мазнини и предотвратяват отлагането на излишни мазнини.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня