Много хора страдат от безсъние. Това се дължи на напрегнатия начин на живот и стреса. Върху качеството на съня оказват влияние и хранителните продукти, които приемаме преди лягане.

Специалисти от Нова Зеландия са съставили списък с храни, които могат да ви помогнат в борбата срещу безсънието. Ето 5 от тях:

Мазни видове риби

Мазнините, които се съдържат в сьомгата, пангасиус и др., обезпечават допълнителното снабдяване на организма с мелатонин, който е непосредствено свързан с качеството на съня.

нощно хранене
Thinkstockphotos

Кисело и прясно мляко

Киселото и прясното мляко ще ви помогнат в борбата с безсънието. В тях, освен калций и магнезий, се съдържат белтък и триптофан. Но те трябва да бъде натурални и пълномаслени.

22 съвета за по-добър сън (ВИДЕО)

Спанак

Спанакът е незаменим продукт за страдащите от безсъние. Може да го хапвате суров или като супа непосредствено преди лягане. Той съдържа много желязо, което има релаксиращ ефект върху ставите. Така болката в тях ще се облекчи и ще спите по-спокойно.

спанак
Thinkstockphotos

Бадеми

Бадемите съдържат белтък, магнезий, триптофан. За да си осигурите добър сън, изяжте шепа бадеми.

Бадеми
Thinkstockphotos

Банани

Бананите са източник на минерали и ще ви помогнат да се отпуснете след напрегнат ден. Но хапвайте банани минимум един час преди сън.

И още:

Разкриха тайната на добрия нощен сън

Недоспиването и вредите, които ни нанася

За здравословния сън е важно не колко спите, а кога лягате

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето

Откриха простичък трик срещу безсъние

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук