Виктор Стоянов: Връщаме се в мутренските времена
Виктор Стоянов: Връщаме се в мутренските времена / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

„Не е далеч моментът, в който тези хора, които или имат проблеми с психиката, или употребяват някакви субстанции, ще направят нещо по-сериозно. Оградиха ни като глутница кучета. Връщаме се в мутренските времена. Те се опитаха да се саморазправят с мен по един недостоен не само за депутати, но и за нормални граждани начин. В този си вид имунитетът на депутатите е абсурден. Нужно е той да бъде ограничен".

Това разказа в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия композиторът Виктор Стоянов.

Той беше заплашен от депутатите на „Атака", които влязоха в сградата на Нова телевизия за да търсят саморазправа с гостите в студиото на „Часът на Милен Цветков".

„Политическите игри не ме интересуват, когато са нарушени гражданските ми права.

Волен Сидеров трябва да бъде наказан. Същото важи и за депутатите, които си позволиха това нещо вчера", категоричен бе той.

Стоянов изрази своето притеснение за създалата се ситуация с депутатите на "Атака".

„Не съм си представял, че в държава от Европейския съюз ще се налага да давам обяснения на хора, които ограничават свободата на словото. Това е абсурдно, това е агресия - почувствах се заплашен. Вече не е смешно. Тези хора пред камерите се държаха агресивно, представете си какво беше като ги нямаше".

„Техните действия са фашистки шпиц-команди. Аз съм човек на изкуството с обществено положение и няма да позволя някакви излюпени депутатчета, които са там, защото лидерът им е заблудил няколко човека, да упражняват агресия върху мен. Днес ще подадем жалба, трябва имунитета не само на Волен да падне, а на всички хора, които бяха тук вчера", каза Стоянов.

„Има достатъчно доказателства за агресията им. Не знам колко е златен пръста на Волен Сидеров, но той не струва сигурността на един гражданин на България. Те са там за да работят за нас. Тези хора прекрачиха границата", категоричен е композиторът.

Източник: NovaNews.bg