/ ThinkStock/Getty Images
Правилното хранене - първата стъпка в битката с аутизма
100365
Правилното хранене - първата стъпка в битката с аутизма
  • Правилното хранене - първата стъпка в битката с аутизма
Правилното хранене е първата стъпка в битката за възстановяване на децата с аутизъм, това е станало ясно по време на лекциите, които изнесе у нас миналата седмица германският лекар Едуард Рослер. Това съобщи специалистът по ранно детско развитие Станислава Чуринскиене от сдружение Всяка дума.
 
Едуард Рослер е собственик на една от малкото лаборатории в света, които изследват серотонин и дупамин в червата.
 
„Той дебело подчерта, че това е един аспект от мултифакторното заболяване, което удря така лошо по детското развитие. Всъщност това, което той казва е, че чревното здраве, хранителните непоносимости, правилното хранене са първата стъпка от един дълъг процес от възстановяването на детето“, обясни Станислава Чуринскиене, чийто син Томас вече е в норма.
 
„В Европа все още медицината е много консервативна и се дърпа от проблемите в развитието и когато едно детенце тръгва да закъснява с някакви определени постижения на развитието като реч, внимание, посочване, овладяване на тазовите резервоари, родителите водят детето на невролог. Неврологът почуква с чукче и казва - "ами, нездрава нервна система". Добре, но какво бави зреенето на нервната система? И европейските медици се дърпат от този въпрос, докато в САЩ тези неща отдавна се знаят и се практикуват. Затова д-р Едуард Рослер е един от малкото европейски лекари, които са се посветили наистина на това да помагат на децата.“
 
Чуйте още какво добави Станислава Чуринскиене пред Дарик.