/ БГНЕС
Очаква се парламентът да избере днес председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това е заложено в проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

ГЕРБ подменя половината си членове в ЦИК, БСП оставя само един от досегашните си
 
След това се предвижда първо четене на предложени от лидера на БСП Корнелия Нинова промени в Закона за публичните финанси. В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за чужденците в Република България, както и изслушване на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков относно създаване на Единна информационна точка.

До седмица пускат за обсъждане Проектозакона за пътните превозни средства
 
За четвъртък се предвижда второ четене на Законопроект за защита на търговската тайна и първо четене на промени в Закона за кадастъра и имотния регистър. Очаква се да бъдат изслушани министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
 
В петък се очаква депутатите да изберат подуправител - ръководител на управление "Банков надзор" на Българската народна банка (БНБ), както и да приемат правила за избор на зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). Предвижда се и изслушване на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.
 
След това ще е парламентарният контрол.
БТА