Мюсюлманите честват днес Курбан Байрам.

Пожелания заваляха от българските политици още в ранните часове на деня. 

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника. В пожеланията си държавният глава подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни.

Румен Радев отбелязва още, че религиозната толерантност, уважение и разбирателство са традиционни за нашето общество и празникът Курбан Байрам създава мостове между хората, които допринасят за взаимното разбиране и за нравственото израстване на нашия народ.

Председателят на ДПС Делян Пеевски също поздрави мюсюлманите.

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

"Скъпи братя и сестри мюсюлмани! Честитя ви този голям празник и ви желая здраве, благодат и просперитет във всички начинания. В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства", написа той.

"Изразявам своята искрена благодарност за това, че заедно успяхме да постигнем много добри резултати на току що отминалите избори и вярвам, че заедно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България", допълни Пеевски.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също честити празника на мюсюлманите.

"Честит Курбан байрам на всички приятели мюсюлмани! И както учи празникът - нека да продължим всички в България да си помагаме и да живеем в разбирателство, без значение от каква религия и етнос сме", написа той във Фейсбук.



Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков също поздрави мюсюлманите. "По време на кампанията срещнах много нови приятели в Одрин, Бурса и Истанбул. И на тях, и на всички мюсюлмани, които живеят в България пожелавам Честит Курбан Байрам! Нека празникът донесе благоденствие, радост и топлина в домовете ви", написа той във Фейсбук.



Кметът на София Васил Терзиев също поздрави мюсюлманите. 

Той пожела здраве и благополучие. Нека домовете ви бъдат изпълнени с топлина и радост, каза още Васил Терзиев.

По думите му за мюсюлманите този ден е символ на обединението, споделянето и опрощението. Кметът на София изрази убеждение, че заедно можем да продължим да изграждаме по-добро общество, изпълнено с уважение, любов, мир и разбирателство.

"Скъпи приятели мюсюлмани, приемете моите най-искрени поздравления по случай светлия празник Курбан байрам. Желая на всеки от вас мирни дни, много щастие и просперитет.

Курбан байрам е духовен празник на съпричастието, уважението към всички хора и солидарността. Точно от това се нуждаем всички днес в цялата страна. Времената са размирни, но въпреки тях, нас ни свързват онези вечни човешки ценности, които са в основата на цивилизацията и са единственият път към изграждането на различна България.

Желая на всеки от вас здраве, спокойствие и надежда, че страната ни я чака по-добро бъдеще и по хубави дни за нас и нашите семейства. Честит празник!", 

Това пожела Атанас Зафиров, и.ф. председател на БСП на мюсюлманите. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня