Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и военен, са заловени, докато са превозвали четирима нелегални мигранти. Военно-окръжната прокуратура повдигна обвинения и на тримата.

На 10 март 2023 г. около 17 ч. в района на Хасково, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, управляван от 39-годишната И.П. Жената е в напреднала бременност.

В колата, която тя шофирала, се намирали четирима мигранти – сирийци. В лекия автомобил, марка „Фолксваген Голф“, пътувал и 25-годишният Г.Б. Установено е, че същия ден Г.Б. превозвал други четирима чужденци – отново сирийци, с лек автомобил, марка „Ауди“, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково.

По тази причина Г.Б. се преместил в лекия автомобил „Фолксваген Голф“.

Освободиха собственика на депото за мигранти във ферма в Бургаско

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира с наркотици.


Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните бременната жена и военния са следени отдавна. Демерджиев отново отправи призив към следващия парламент да повиши наказанията за каналджийство.
БНТ