Американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че не знае нищо за плащането, извършено от неговия адвокат на порноактрисата Сторми Даниълс срещу мълчанието ѝ за връзката, която тя твърди, че е имала с милиардера.

На въпрос дали е бил в течение за това плащане, Тръмп отговори отрицателно, като посочи, че не знае откъде идват парите.

Купувал ли е Тръмп мълчанието на порно актриса?

Личният адвокат на Тръмп Майкъл Коен каза през февруари, че той е платил 130 000 долара от собствения си джоб на порноактрисата, за която се твърди, че е имала сексуална връзка с милиардера през 2006 г.
 
Адвокат на Тръмп платил от джоба си на порноактриса за мълчанието й

Пред в. "Ню Йорк таймс" Майкъл Коен каза, че парите не са му били възстановени нито от Организацията Тръмп, нито от предизборната кампания на Тръмп. 

Бивш модел на Playboy: Имах връзка с Тръмп! Извинявай, Мелания (ВИДЕО)

През януари в. "Уолстрийт джърнъл" написа, че Коен уредил плащането на сумата през октомври 2016 г., за да накара Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, за да не разкрива по време на предизборната кампания своята предполагаема сексуална среща с Тръмп. Интимната среща била през юли 2006 г. По онова време Тръмп вече е бил женен за Мелания.