Американският президент Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че не знае нищо за плащането, извършено от неговия адвокат на порноактрисата Сторми Даниълс срещу мълчанието ѝ за връзката, която тя твърди, че е имала с милиардера.

На въпрос дали е бил в течение за това плащане, Тръмп отговори отрицателно, като посочи, че не знае откъде идват парите.

Купувал ли е Тръмп мълчанието на порно актриса?

Личният адвокат на Тръмп Майкъл Коен каза през февруари, че той е платил 130 000 долара от собствения си джоб на порноактрисата, за която се твърди, че е имала сексуална връзка с милиардера през 2006 г.
 
Адвокат на Тръмп платил от джоба си на порноактриса за мълчанието й

Пред в. "Ню Йорк таймс" Майкъл Коен каза, че парите не са му били възстановени нито от Организацията Тръмп, нито от предизборната кампания на Тръмп.

Порноактрисата Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд
БГНЕС, архив

Бивш модел на Playboy: Имах връзка с Тръмп! Извинявай, Мелания (ВИДЕО)

През януари в. "Уолстрийт джърнъл" написа, че Коен уредил плащането на сумата през октомври 2016 г., за да накара Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, за да не разкрива по време на предизборната кампания своята предполагаема сексуална среща с Тръмп. Интимната среща била през юли 2006 г. По онова време Тръмп вече е бил женен за Мелания.