Лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че на евроизборите партията му иска да докаже, че принципът на уседналост няма да се отрази на резултатите на движението.

След като гласува в 52-ро ОУ „Цанко Церковски” в столичния квартал „Бояна”, Доган коментира, че не вижда основания за предсрочни парламентарни избори в България.

Доган определи като тревожни данните за избирателната активност в страната до 10 часа – между 4-5 на сто, а в определени региони 6-8 процента. Това го отдавам на силния дъжд – обикновено активността се увеличава след 14 часа, добави лидерът на ДПС.

„Не виждам основания за предсрочни избори - обикновено в такава ситуация на политиците им се привиждат различни реалности от неща от гледна точка на желаното и реалното в политиката”, заяви в отговор на въпрос Ахмед Доган. 

„Вотът си е вот и на тези избори ще има ясна структурност на българския избирател от гледна точка на неговата воля - това е много важно за политическото послание, което трябва да разчетем”, каза лидерът на ДПС. И изрази надежда сигналът да бъде сериозен за ангажимента на политиците към страната в контекста на Европейския парламент.