Албански фенове са нападнали сръбски в Гелзенкирхен, въпреки че първоначално се появиха информации за конфликт на сърби и англичани, съобщиха медиите в Сърбия. В интернет се появи видео, озаглавено първоначално "сбиване между англичани и сърби в Гелзенкирхен", но се оказа, че не става въпрос за това. Всъщност група албански фенове, заедно с хулигани от Босна и Херцеговина и няколко привърженици на местния клуб Шалке, са се натъкнали и нападнали сръбски фенове, които бяха в градинка, близо до кафене.

 
Германската полиция стреля по човек с кирка на футболно шествие в Хамбург 

Но секунди по-късно други сърби, които са били в кафенето, са излезли за да отговорят на агресията. Според Вечерне новости, албанците са избягали от мястото, след като преди това двете групи са си разменили удари със столове и други подръчни предмети. Пристигналите малко по-късно полицаи нямало какво да направят.

Според същия сръбски вестник, фенове на Партизан (Белград), които са в Германия, за да подкрепят националния отбор на страната си, през деня са имали сблъсъци и с англичани, като са отнели няколко знамена от малки групи.

Други портали като blic.rs пък съобщават за ранени англичани, а един от пострадалите е идентифициран като привърженик на Бирмингам Сити.


Срещата между Англия и Сърбия бе миналата вечер от 22:00 часа българско време, а в същата група С също така попадат отборите на Словения и Дания. Албанците пък са били в района, а двете страни – Сърбия и Албания имат историческо противопоставяне, сега пренесло се и сред спортните привърженици.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Атанас Василев/БТА