Иззеха 508 000 къса - 25 400 кутии контрабандни цигари в района на "Дунав мост" при Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Проверката е част от съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Откриха огромно количество фалшиви украински бандероли на „Дунав мост” 2 (СНИМКИ)

На 22 юни е извършена проверка товарен автомобил, излизащ от България в посока Великобритания, който по документи превозва санитарен фаянс. В хода на проверката митническите служители установяват, че поставената на товарния отсек митническа пломба е различна от посочената в документите. 

Товарната композиция е сканирана с мобилна рентгенова апаратура, при което е установено наличието на различни от декларираните стоки, укрити между фаянса. Митническите инспектори намират 50 кашона с цигари от известни марки, всички облепени с български акцизен бандерол.

Водачът - български гражданин е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за приятели в Германия. Акцизните стоки са задържани, а на водача е съставен акт.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня