Роднините на пострадалите са внесли граждански искове за кръвнина на стойност 720 000 лева
Петчленен състав на Хасковския окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу Генджебай Зюки Мехмед, на 48 г., който е обвинен в извършено с особена жестокост убийство на 4-годишния си доведен син.

Детето е бито по главата, тялото и крайниците с ръце и бухалка. При случая на Бъдни вечер през 2022 г. пастрокът, който според обвинението е бил употребил алкохол и наркотици, пребива с дървена бухалка и нанася средна телесна повреда и на биологичната майка на детето Гюлтен Мехмедали.

Пребиха до смърт 4-годишно дете в Хасково

Инцидентът се случва в условията на опасен рецидив. Защитата на Мехмед поиска в разпоредителното заседание делото да бъде върнато на прокуратурата за ново разследване с мотива, че има допуснати процесуални нарушения. Магистратите обаче отхвърлиха искането. 

"Не съм виновен. Малкият падна, удари си главата и изпадна в безсъзнание. Правех му изкуствено дишане, лично го откарах с автомобила си в "Спешна помощ", каза пред репортери преди началото на процеса подсъдимият.


Роднините на пострадалите са внесли граждански искове за кръвнина на стойност 720 000 лева. Делото ще продължи на 16 юли. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА