Доган: Няма основания за предсрочни избори
Доган: Няма основания за предсрочни избори / снимка: Sofia Photo Agency

Лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че на евроизборите партията му иска да докаже, че принципът на уседналост няма да се отрази на резултатите на движението.

След като гласува в 52-ро ОУ „Цанко Церковски” в столичния квартал „Бояна”, Доган коментира, че не вижда основания за предсрочни парламентарни избори в България.

Доган определи като тревожни данните за избирателната активност в страната до 10 часа – между 4-5 на сто, а в определени региони 6-8 процента. Това го отдавам на силния дъжд – обикновено активността се увеличава след 14 часа, добави лидерът на ДПС.

„Не виждам основания за предсрочни избори - обикновено в такава ситуация на политиците им се привиждат различни реалности от неща от гледна точка на желаното и реалното в политиката”, заяви в отговор на въпрос Ахмед Доган.

„Вотът си е вот и на тези избори ще има ясна структурност на българския избирател от гледна точка на неговата воля - това е много важно за политическото послание, което трябва да разчетем”, каза лидерът на ДПС. И изрази надежда сигналът да бъде сериозен за ангажимента на политиците към страната в контекста на Европейския парламент.