Преди седмица от охраната ми ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-висока степен на заплаха срещу мен. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-висока степен на заплаха. Колегите от ДАНС, НСО и МВР са взели мерки. Не съм говорил с тях, надявам се да е така“, каза той.

Припомняме, че преди дни, по време на консултациите при президента, ген. Атанас Атанасов попита Румен Радев има ли снайперисти около къщата на Бойко Борисов.

По думите му обикалянето на журналисти пред дома му в град Банкя „страшно депресира внуците му, детето и всички“.

Лидерът на ГЕРБ разказа, че най-притеснително за него е, че в две медии е постъпила информация, че заплахата идва от Делян Пеевски и това го вбесило. „Всичко бях чувал за Пеевски, но това вече ми дойде в повече и ме притесни“, допълни той.

Атанасов попита президента има ли снайперисти около къщата на Бойко Борисов

“Няма друго основание за заплахи, освен подкрепата за Украйна”, категоричен е лидерът на първата формация в парламента.

Той поясни и причината за притеснението си. „Когато Алексей Петров се зае да направи сглобка – той успя. Сега това би било с един куршум два заека с това, което е написано“, категоричен бе Борисов.

„Ние винаги сме държали на думата си и ще предложим правителство на малцинство. Това искат нашите избиратели и затова имаме над 11% над другите. Всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите на ГЕРБ“, заяви Борисов.

Той призова и да "не се опаковат в едно ГЕРБ и ДПС". “Имаме много сходства и различия както с Пеевски, така и с Петков”, коментира Бойко Борисов и подчерта, че с ДПС няма никаква договорка, и в смесените райони ГЕРБ продължава да води битка с тях.

Според него ПП-ДБ работят с “Възраждане”, след като лидерът на четвъртата формация Костадин Костадинов обяви вчера след консултациите при президента, че разговори за кабинет между "Възраждане" и ключови лица от ПП-ДБ са водени. “Те работеха заедно и по места”, заключи лидерът на ГЕРБ. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня