Руснак лъже за откраднати 2 хил. евро
Руснак лъже за откраднати 2 хил. евро / netinfo
За откраднати 2 хил. евро от трезорна касета е на хотел в кк “Златни пясъци”, сигнализирал 57-годишен руски гражданин на 21 този месец. Пет минути по-късно полицаи от Пето РПУ са били на местопроизшествието. Там е и Р. Кр. със съпругата си и четирите си деца. Мъжът и жената обяснили в присъствието на преводач, че са отседнали в хотела на 2 юли с намерение да останат до 23-ти. Те наели касетка в трезора, в която оставили сумата от 2000 евро и 500 ЩД, както и лични документи. Според тях парите били разделени в два плика според вида валута, като тази с еврото била на дъното на кутията. Те разяснили, че преди минути установили, че пликът с еврото липсва.

Тъй като при първоначалния разговор с са събрани данни за извършено престъпление от общ характер, полицаят разпоредил никой повече да не пипа касетата до идването на оперативната група и експерта.

Междувременно руснакът се държал подозрително, нервничел и се изпотявал. Той следил притеснено поведението на полицая.

Това накарало служителя на реда да задава допълнителни въпроси. Семейството твърдяло, че за последен път е виждало плика с еврото на 19 юли. Според тях механизмът за заключване на касетата е работел безупречно.

Междувременно чужденецът видимо се паникьосал като разбрал от служителите в хотела, че във фоайето има 4 камери за видеонаблюдение, които записват кой кога и какво е правил. Обяснил, че изчезналите пари са му за вече изтеклия едноседмичен престой на семейството му в хотела. Чужденецът съобщил, че при “така стеклите се обстоятелства” очаква управата му да компенсира “причинените вреди”, а не той да плаща.

Мъжът категорично отказал да бъде разпитан пред съдия в първия работен ден след инцидента, тъй като по същото време трябвало да замине от България. Но настоял да му бъде издадена бележка от полицията за регистрираната кражба и причинените щети.

Докато експертът демонтирал ключалката на трезорната касета руснакът на няколко пъти се опитвал да бърника из нея, въпреки изричната забрана за това. Междувременно в касетата е открит портфейл, в който имало 2000 евро.

Виждайки развоя на случая се, чужденецът извадил 100 евро и се опитал да ги напъха в джоба на ризата на дознателя, който участвал в огледа. След като му е направена остра забележка той се опитал да лавира, обяснявайки, че дава тази сума като благодарност към полицаите и оставил 50 долара на плота на рецепцията, с който “да плати разхождането” на МВР- служителите.

Полицаите и дознателя от Пето РПУ са напуснали хотела, след като са разяснили, че поведението на чужденеца и престъпление – опит за подкуп на длъжностно лице.