/ dariknews.bg
Стабилно проевропейско правителство, което да се бори с бедността и демографския срив ще помогне на България да се справи с тежката материална и духовна криза, в която се намира, посочват в своята предизборна програма от Движението за права и свободи.

България е в тази криза поради липса на консенсус по националните приоритети след влизането ни в ЕС. Острото политическо противопоставяне и езикът на омразата между политическите субекти, доведоха до разделение на нацията. Като следствие от това страна навлезе в продължителен период на политическа нестабилност и икономическа застой.

За 12 години - от 1997 до 2009 България имаше три парламента и три правителства, които реализираха пълен четригодишен мандат. Тогава страната реализира основните си национални цели – членство в ЕС и НАТО и постигна впечатляващи икономически резултати. През този период доходите нарастваха в пъти, а средно годишния растеж беше от порядъка на 6 %.

От 2009 година до днес, България има три парламента и шест правителства. Доходите са в застой, икономическия растеж сумарно за всичките 7 години е колкото за една година от предходния период - 6%.

От 2009 година насам България не реализира нито една своя стратегическа цел.

След 2009 г. младите и активните хора избраха гурбета, поради липса на перспектива и възможност за реализация и достоен живот в България. Населението на България намалява с най-висок темп от всички страни в ЕС. Годишно изчезва по един средно голям български град.

Затова Движението за права и свободи смята, че България се нуждае от спасителен план.

Партията поема ангажимент да търси консенсус по определяне на националните цели на България за борба с бедността, преодоляване на демографската криза, активна външно-политическа роля за реформиране на Европа.

Като основна политическа задача пред Движението стои създаването на ценностно-хомогенно управленско мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, като партиите, които го съставляват да бъдат системни проевропейски със сходни управленски програми.

ДПС ще настоява програмата на това правителство да включва

-          борба с бедността чрез създаване на нови работни места;
-          увеличаване на икономическия растеж чрез стимулиране на инвестициите;
-          значимо нарастване на доходите и пенсиите на базата на икономическия растеж;
-          издигане на българското образование в основен национален приоритет;
-          качествено здравеопазване, достъпно за всеки български гражданин;
-          сигурност на българските граждани в рамките на ЕС;
-          Запазване на стабилността на българския лев;
-          Увеличаване на инвестициите за модерно земеделие в малките и средни ферми;
-          Гарантиране на правата и свободите на всеки български гражданин, независимо от неговия етнически произход и вероизповедание.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!