/ iStock/Getty Images
Властите в американския окръг Лос Анджелис, в щата Калифорния препоръчаха на 20-те милиона жители да не напускат домовете си, ако не е наложително, на фона на увеличаване на броя на случаите на зараза с новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Новите мерки във втория по големина американски град влизат в сила в понеделник, 30 ноември и ще продължат поне до 20 декември.

Почти всички социални събирания, в които участват членове на повече от едно домакинство, ще бъдат забранени. Изключение са религиозните служби и протестите, съгласно конституционно защитените права.

Отворени остават плажовете, туристическите пътеки и парковете, при спазване на социална дистанция и носене на маски. Ще работят също голф игрищата, тенис кортовете, местата за скейтборд и други обекти за отдих.Обслужването в ресторанти, барове, винарни и бирарии е само за доставки по домовете и храна за вкъщи.

По данни на властите, през последните пет дни всекидневно са били регистрирани средно по 4751 нови случаи. За последното денонощие от Ковид-19 са починали 24 души.

Общо в района на Лос Анджелис досега са установени близо 388 000 заразени, а починалите са 7600.
БТА