/ iStock/Getty Images
Общинският съвет на Лос Анджелис гласува единодушно да изисква от служителите на общината да се ваксинират, освен ако имат медицински или религиозни причини да не го правят, предаде Асошиейтед прес.

За да спазят разпоредбата, служителите ще трябва да си поставят първа доза най-късно до 7 септември и втора - до 5 октомври. Последният срок за поставяне на ваксината на Джонсън и Джонсън, изискваща само една доза, е 5 октомври.

Американските работодатели стават все по-нетърпеливи с неваксинираните

Служители, започнали работа за местната власт от 20 октомври ще имат в договорите си клауза, изискваща да бъдат ваксинирани, ако работата им изисква да присъстват лично. Твърденията за медицински и религиозни причини ще се оценяват случай по случай.

Освен това властите на щата Калифорния решиха да наложат по-строги правила за присъствие на събития на закрито, докато броят на новите случаи продължава да нараства поради варианта Делта, отбелязва АП. От 20 септември за присъствие на място, където се събират най-малко 1000 души, ще се изисква отрицателен тест или документ за ваксинация.

Ню Йорк задължава работещи в транспортния сектор да се ваксинират или да се тестват всяка седмица

Досега тези правила се прилагаха за събития с най-малко 5000 присъстващи.
БТА