/ БГНЕС
Единадесет черногорци, които са скрили повече от 20 тона хашиш на стойност до 200 млн. евро (232 млн. долара) в дизелови цистерни на спасителен кораб, са били арестувани. Това съобщи италианската полиция, цитирана от БГНЕС.
 
Финансовата полиция на „Guardia di Finanza“ (GDF) обяви, че е арестувала заподозрените в Палермо, след като е ескортирала панамски спасителен кораб до сицилианската столица.

Разследват италиански офицери за убийство при потъване на кораб с мигранти
 
Наркотичното вещество е било открито в две от цистерните с дизел на кораба, след като полицията е изпразнила всичките 400 000 литра гориво, съхранявано в 18-те цистерни, предназначени за мигриращи кораби в беда. Дизелът също е конфискуван.
 
Полковник Франческо Мацота от клон на GDF в Палермо заяви пред АФП, че упойващото вещество най-вероятно е предназначено за европейския пазар. Все още не е ясно дали дизеловото гориво също е контрабанда за продажба на черния пазар. Мацота не може все още да каже дали заподозрените имат връзки със сицилианската мафия или други италиански организирани престъпни групи.

Глад, побои и убийства на корабите с мигранти за Италия
 
Той заяви, че това е един от "най-големите улови" за Палермо на GDF като част от международната инициатива срещу трафика на наркотици "Libeccio International", която е иззела 139 тона наркотици на стойност над 1,4 милиарда евро през последните четири години.
БГНЕС