Земята е била обитавана от безброй различни видове. Хората обаче не са тези, които са обитават най-дълго планетата. И днес съществуват животни, които са били на тази планета по-дълго от нас и все още съществуват. Вижте ги в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

Горила

Приматите са на Земята от 65 милиона години, но са необходими няколко милиона години, за да се развият в горилите, които познаваме днес. Към момента има повече от 500 вида примати.

горила
iStock/Getty Images

Пингвин

Най-старите вкаменелости на пингвини датират отпреди 62 милиона години. Предците на пингвините, които познаваме днес, обаче датират от преди десетки милиони години.

Слон

Слоновете са едни от най-устойчивите животни. Повече от 300 вида обитават по Земята в продължение на 55 милиона години. Смята се, че първият известен вид е голям колкото прасе и е живял в блата.

Щраус

Предците на щраусите идват от птици, известни днес като палеоити. Най-старите вкаменелости са открити през 30-те години в Централна Европа, което показва, че са били на Земята от около 40 милиона години. Изшестно е, че вкаменелостите на съвременните щрауси датират от преди 20 до 23 милиона години.

Щраус
iStock/Getty Images

Хиена

Хиените се появяват за първи път преди 22 милиона години и много приличат на днешната африканска цивета - най-ранният вид хиена.. Предците им са имали по-дълги крака и заострени челюсти.

Кенгуру

Австралия е дом на кенгуруто от около 20 милиона години. Първите далечни негови братовчеди са живели в гори, когато климатът в Австралия е бил по-влажен, но те са изчезнали преди 10-15 милиона години. Друг интересен факт за тях е, че не са скачали на два крака, а са ходели на четири.

Хипопотам

Проучванията потвърждават, че хипопотамите са свързани с китовете, когато става въпрос за бозайници. Първите китове датират преди около 53 милиона години, но хипопотамите са само на 16 милиона години. Разликата между предците на китовете и хипопотамите е около 40 милиона години.

Хипопотам
iStock/Getty Images