/ iStock/Getty Images
Всички сме чували за зумбата, като начин да се разтоварим след дълъг работен ден, да изхабим излишни калории и да послушаме приятна, ритмична музика.

Ако все още се чудите дали това е вашият начин за тренировка, ние ще ви помогнем да си отговорите. Попитахме инструктора по зумба Надя Хамдан какви са ползите от зумбата.

Здравословните ползи от ходенето пеша по 10 минути на ден (ВИДЕО)

зумба
iStock/Getty Images

1. Настроението - най-безспорната полза е настроението. В основата на зумбата е парти, неслучайно и цялото й наименование е "зумба парти". Музиката е силна, вика се, пее се, танцува се. Няма състезателен елемент и няма значение дали някой бърка посоките или прави грешно стъпките. Важното е да се забавлява.
 
2. Повишава тонуса – като всеки спорт, тренировките по зумба повишават общото здравословно състояние на тялото. Чувстваме се тонизирани, стегнати и енергични.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

зумба
iStock/Getty Images

3. Килограмите – този така желан ефект се наблюдава при почти всички, които започват да тренират зумба. Тя се основава на кардио тренировка, така че свалянето на килограми е гарантирано. При спортуващите по-дълго, отслабването спира, но при редовно спортуване, поддържаме мечтаната форма.
 
4. Социализацията – зумба е за усмихнати и лъчезарни хора. Ако не сте такива, не се притеснявайте - след час тренировка наред с това, че ще сте потни, със сигурност ще сте забравили за ядовете през деня. Като повечето групови тренировки, там се създават приятелства.

Учени: Поне половин час физическа активност дневно удължава живота
 
5. Зумба не е само за жени - мъжете понякога смятат, че зумба е женско занимание. Истината е, че едни от най-добрите треньори са мъже. А и основателят й е мъж - Алберто (Бето) Перез. 
 

И още:

3 eфикасни хранителни режима за отслабване

Спортът, а не парите, ни прави по-щастливи

Стогодишна преподавателка по йога не смята да се отказва от практика


Как да се освободим от стреса според зодията си? (ВИДЕО)

Разкриха четирите главни фактора за дълъг живот

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук