Всеки има поне един познат, който се хвали с това колко много може да изпие, защото има "тренинг" или по-голяма толерантност към алкохола. Но ако поне веднъж в живота си сте се е чувствали некомфортно след дълга алкохолна нощ, то трябва да спазвате няколко важни съвета.

Първо, трябва да сте наясно какво може да очаквате от различните видове алкохол. Тествайте реакцията на организма си към различните напитки. Ако се напивате бързо, добре е да консумирате слабоалкохолни напитки, например бира или вино, но не и коктейли.

Защо умереното пиене е полезно за богатите и вредно за бедните?
 
Ако ви предстои алкохолна нощ, вземете витамин С, който ще помогне на организма да се справи с алкохола и ще неутрализира токсините.

пиене
ThinkStock/Getty Images

Не пийте на гладен стомах. Добре е половин час преди началото на запоя да хапнете плод или храна, богата на белтъчини – яйце, къс месо или риба, а сетне да не наблягате само върху напитките. Замезвайте с плодове, зеленчуци, месо, сирене, направете прекъсване и изяжте нещо топло.

Вижте какви са четирите типа хора според пиянството им
 
Пийте вода, но в никакъв случай газирана. Газираните напитки ще помогнат да се напиете по-бързо, отколкото бихте искали. Избягвайте шампанското.

Специалист разкри какво е умерено пиене и какво ни прави алкохолици
 
Свежият въздух и физическата активност също помагат да избегнете силното алкохолно опиянение.

Вижте още:

Защо огладняваме, след като пием алкохол? (ВИДЕО)

Пет причини да се напием (ВИДЕО)

Разкриха кой алкохол предразполага хората към секс

Какво е общото между хормона на любовта и алкохола?

Как ни действа алкохолът?

Експерти призовават към пълно въздържание от алкохол

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук